Hopp til innholdet

Stekespader av tre – Trygt og naturlig

Ved å velge produkter uten plast og petrokjemikalier unngår du en unødvendig fare for at kjemikalier lekker over på maten under matlagingen. Det er spesielt oppvarming av mat og matlaging som utgjør den største faren for at kjemikalier fra plastikk skal smitte over på maten og videre i kroppen vår. Ved å velge stekespader og kjøkkenprodukter av tre og rustfritt stål vil du i stor grad unngå dette.

Profile kjøkkenredskap bøktre /Nordicnest.no

Ikke bare vil kjøkkenprodukter av treverk være et smartere og tryggere valg, men produktene ser samtidig fantastisk flotte ut og er enkle å vedlikeholde. De fleste kjøkkenredskapene av tre kan kjøres i oppvaskmaskinen selv om en vanlig håndvask vil være det beste valget. Etter at redskapene er rengjorte kan man fra tid til annen smøre dem inn med en matolje slik at de beholder den fine formen og tremønsteret.

Raw spatel av teak /Nordicnest.no

Ved oppvarming av mat vil kjøkkenredskaper av plast skille ut ftalater og petrokjemikalier, som videre vil gå ut i maten og inn i kroppen. Ifølge forskeren Dr Shanna Swan medfører petrokjemikalier via matveien og spesielt oppvarming av mat betydelige farer for barns hormonbalanse, kjønnsutvikling og fruktbarhet.

Se gjerne tips til produkter uten plast og farlige kjemikalier.