Hopp til innholdet

Trygg og naturlig kosmetikk – Tips til trygg øko sminke

Enhver av oss ønsker sikre og naturlige produkter som ikke inneholder farlige eller potensielt farlige kjemikalier, allikevel kan det være vanskelig å finne gode kosmetikk og sminke produkter som ikke inneholder potensielt farlige kjemikalier og petro-kjemikalier. Heldigvis finnes det også tryggere og mer naturlige alternativer tilgjengelig som kan være med på å redusere eksponering av kjemikalier og hormonforstyrrende ingredienser.

Det viktigste tipset er simpelthen å velge produkter som er laget av «enklere» ingredienser som man kan forstå seg på. Et svært enkelt tips er å unngå produkter som inneholder «duft» i produkter hvor man ikke behøver det, et annet er å gå for produkter som er øko vennlige og kjemikaliefrie.

Et annet tips er å velge økologiske, veganske eller vegetariske alternativer som er basert på naturlige og enkle ingredienser som har vært brukt i make-up, sminke og hudpleie i generasjoner.

Benecos BB -krem er en ansiktskrem og lett foundation med naturlige fargepigmenter. Naturlige fargepigmenter og næringsrike oljer som jojobaolje, sheasmør, olivenolje og acaiolje gir næring til huden og gjør den glatt og myk. Gir et matt sluttresultat, passer til normal til fet hud. Fargen passer til lys hudfarge.

Vegetarisk BB Foundation og ansiktkrem /Glimja.no

100% pure fruit pigmented mascara black tea. En naturlig mascara som forlenger, skiller og gjør vippene vakre med bærpigmenter, svart te og kakao. Vitamin B5, vitamin E, havre og hveteprotein gir næring og omsorg for vippene. Det er en mild og naturlig formel som passer for alle, også sensitive, siden den ikke inneholder syntetiske kjemikalier, dufter eller farger. Passer for både yngre jenter og kvinner i alle aldre. Svart farge, lukter blåbær. 

100% pure fruit pigmented mascara black tea /Glimja.no

Benecos Natural Powder Trio Blush er tre rødmer i ett, perfekt matchet for å gi huden et naturlig og friskt utseende. Trio rødme med en brun rosa, lys rosa og en klar rosa, som passer de fleste hudtoner.

Benecos – natural powder trio blush – fall in love /Glimja.no

Økologisk grønn te ansiktskrem er en næringsrik fuktighetskrem for ansiktet som myker opp og styrker huden med yerba mate -vann, gojibær, olje fra grønn te, rooibos -te og acai -smør og oliven -squalen som fukter.

Økologisk grønn te ansiktskrem /Glimja.no

Benecos Natural Mascara Maximum Volume er en naturlig, rimelig mascara som gir fantastisk tykke vipper. Vippene blir skilt og henger ikke sammen. Mascaraen er beriket med bl.a. jojobaolje, solsikkeolje, aloe vera og vitamin E.

Benecos Natural Mascara Maximum Volume /Glimja.no

Weleda White Mallow Baby Ansiktskrem tar vare på babyens delikate hud fra dag én, med helt naturlige ingredienser. Ansiktskremen er duftfri. Dermatologisk testet for hudtoleranse og testet på spesielt overfølsom hud. Den er også egnet for sensitive voksne.

Weleda White Mallow Baby Ansiktskrem /Glimja.no

Sante – ansiktsmaske med aktivt karbon er en organisk ansiktsmaske med kull, leire og bambuspulver. Ansiktsmasken renser dypt og absorberer overflødig talg. Den gir en mykere matt hudtone og passer deg med akne, fet eller uren hud. Den kommer i en praktisk pose med to porsjoner.

Sante – ansiktsmaske med aktivt karbon /Glimja.no

PuroBIO Cosmetics Sublime BB Cream er en glatt og tonet dagkrem som gir en naturlig dekning og farge. BB Cream står for blemish balsam og blemish base cream og har som mål å erstatte fuktighetskrem, primer og foundation, et alt-i-ett-produkt for ansiktet. Takket være omsorgsfull planteolje blir huden myk og smidig. Kremen gir ca SPF 10.

PuroBIO Cosmetics Sublime BB Cream /Glimja.no
PuroBIO Cosmetics Sublime BB Cream /Glimja.no

Benecos Natural Quattro Eyeshadow er en naturlig øyenskygge som forbedrer den naturlige skjønnheten i øynene dine. Siden paletten inneholder fire farger, er det enkelt å kombinere og endre utseendet.

Benecos Natural Quattro Eyeshadow /Glimja.no

Hiro Cosmetics mineral foundation er laget av 100% rene mineraler, gir naturlig og feilfri dekning som varer hele dagen. Det er helt naturlig, vegansk, glutenfritt, ikke-dyretestet og tetter ikke til porene. 

Hiros foundation smelter inn i huden og minimerer inntrykket av fine linjer og porer uten å bli kakeaktig eller tørke ut huden din. Fordi de består av helt naturlige mineraler, for eksempel sinkoksid og titanoksid, har den en høy solbeskyttelse av hele SPF 25-30, helt uten nanopartikler eller andre stoffer som er skadelige for huden. Passer for alle hudtyper.

Hiro cosmetics – mineral foundation olive love /Glimja.no

Les gjerne mer om Stekespader av tre – Trygt og naturlig, Trøbbel med Ftalater eller se våre tips til plastfrie og trygge beauty og sminkeprodukter.