Hopp til innholdet

Naturlig og økologisk tannkrem – Tannkrem uten kunstige tilsetninger

Tannkrem bruker man hver dag, både morgen og kveld men inneholder ofte tilsetninger og kjemikalier som man strengt tatt ikke behøver. En av de mer kjente tilsetningene er Natriumlaurylsulfat (SLS), dette er et kjemikalie som øker skumming og gir en følelse av «stikking» på tunge og tannkjøtt. The American Cancer Society anser ikke SLS som kreftfremkallende, mens andre forskere mener at flere tester må gjennomføres og at ingrediensen bør unngås dersom det er mulig.

Andre kjemikalier man gjerne kan unngå i tannkremen kan være enkle fargemidler, syntetiske smakstilsetninger og parabener som brukes som konserveringsmiddel.

Barnetannkrem med naturlige og økologiske ingredienser /Greenpeople.no

Noen av ingrediensene i naturlig tannkrem og hvordan de virker:

  • Saft av Aloe vera – lindrende og legende på sårt, sensitivt tannkjøtt, reduserer hevelse og har en sterkt antiseptisk effekt på steder som er vanskelige å n
  • Betain – utvinnes av sukkerroe og er en sukkerfri ingrediens med en mildt skummende effekt som øker spyttproduksjonen og lindrer symptomer på munntørrhet
  • Bladekstrakt av oliven – kraftig antioksidant som også har en antibakteriell effekt som motvirker plakkdannelse
  • Propolis – har kraftige antimikrobielle egenskaper som holder munnen frisk
  • Myrra – naturlig lindrende og rensende med en legende effekt på sårt og betent tannkjøtt og munnsår

Heldigvis finnes det også naturlige, veganske og økologiske alternativer til den tradisjonelle tannkremen. Her bruker man naturlige og «enkle» ingredienser som aloe vera, myrra og ekstrakter av oliven og andre planter.

Naturlig tannkrem med økologisk fennikel uten SLS og fluor, ideell for sensitivt tannkjøtt /Greenpeople.no

Dersom du ønsker å leve litt sunnere kan et lite, men viktig skritt være å bytte ut den tradisjonelle tannkremen med en litt sunnere og tryggere naturlig alternativ.

Sertifisert økologisk tannkrem med fluor /Greenpeople.no

Les mer om sunne og trygge produkter, les blant annet om Trygg og naturlig kosmetikk – Tips til trygg øko sminke, Stekespader av tre – Trygt og naturlig eller se produkttips til husholdningen.


Bygg dine egne lamper /Lampedeler.no