Hopp til innholdet

Hvorfor organisk makeup er bedre for deg

Huden er vår første forsvarslinje mot farer i miljøet, daglig bombardert av solens UV -stråler og luftforurensning, dessverre vil mye av makeup og hudpleieprodukter man benytter i hverdagen har potensialet til å trenge igjennom huden og inn i blodstrømmen vår.

Ironisk nok er mange av disse skadelige ingrediensene inkludert nettopp for å holde produktene friske og trygge. Antimikrobielle midler, soppdrepende midler og konserveringsmidler er det som gjør at krem ​​med lotion kan stå lagret i lange perioder i medisinskapet ditt til du har brukt alt. Uten forbindelser som parabener og triklosan ville bakterier og andre mikroorganismer raskt gjøre disse produktene dårlige.

Økologisk grønn te ansiktskrem /Glimja.no

leppepomade for fuktighet av leppene. Den har en base av organisk kakaosmør og sheasmør, organisk mandelolje og lakserolje. 

Soft Plum naturlig leppepomade /Glimja.no

Deodoranter bruker dem i mellomtiden til å drepe bakterier som får svette til å lukte, og triklosan i tannkrem er ment å bekjempe gingivitt. Parabener og triklosan er begge hormonforstyrrende . Etterligner hormoner som østrogen, kan disse typer kjemikalier forårsake kreft, fødselsskader og utviklingsforstyrrelser. Ftalater brukt i dufter, neglelakk og hårprodukter faller inn i den samme kategorien.

100% Pure Multi-Vitamin + Antioxidants Ultra Riché PM Treatment er en nattkrem rik på antioksidanter for å motvirke frie radikaler. /Glimja.no

Hvordan velge tryggere sminke og pleie

Velg produkter med enklere ingredienslister og færre syntetiske kjemikalier. Unngå syntetisk duft ved å hoppe over produkter med «duft» på etiketten, og bruk færre produkter totalt sett.Hvordan velge trygge produkter.

Siden skjønnhetsindustrien stort sett er uregulert, er det opp til deg å gjøre din egen forskning for å finne de sikreste produktene. Det er ingen juridiske standarder for produkter for personlig pleie merket som «rene», «naturlige» eller «organiske», så se utover markedsføringskravene og les etikettene nøye.

Benecos BB -krem er en ansiktskrem og lett foundation med naturlige fargepigmenter. Naturlige fargepigmenter og næringsrike oljer som jojobaolje, sheasmør, olivenolje og acaiolje gir næring til huden og gjør den glatt og myk.

Vegetarisk BB Foundation og ansiktkrem /Glimja.no

Fordeler Med Organisk Og Naturlig Sminke?

  • Sjansen for utbrudd og hudirritasjon reduseres betraktelig, selv om det kan ta tid før huden din blir vant til naturlig og organisk sminke hvis du har brukt produkter med kjemikalier.
  • Plante-baserte ingredienser har naturlige anti-aldrings egenskaper, og øker dermed kollagenproduksjonen og holder frie radikaler i sjakk.
  • Med bruk av naturlige ingredienser over tid, helbreder og reparerer huden vår seg selv
  • Naturlig og organisk sminke kommer i alle slags moderne farger og holder seg fint på huden, uten bruk av metaller eller petrokjemikalier.

100% pure fruit pigmented mascara black tea. En naturlig mascara som forlenger, skiller og gjør vippene vakre med bærpigmenter, svart te og kakao. Vitamin B5, vitamin E, havre og hveteprotein

100% pure fruit pigmented mascara black tea /Glimja.no
Økologisk stylinggel som bevarer hårets naturlige bevegelser og samtidig gir struktur /Glimja.no

Les gjerne mer om naturlige produkter, blant annet Fakta om Ftalater i mat, Trygg og naturlig kosmetikk – Tips til trygg øko sminke og Stekespader av tre – Trygt og naturlig. Besøk også vår tipsbutikk for produkter uten plast og skadelige kjemikalier.